Kolding Golf Clubs 1. holdsherrer spillede sig i dag (lørdag d. 15. sep. 2018) i landets bedste række – Santander divisionen.

KGC’erne tog i morges til Horsens Golfklub, hvor de skulle møde vinderne fra den anden pulje i 1. division vest Mollerup Golf Club. Mollerup har et godt hold, så det var nogle spændte drenge og træner, der tog nordpå – især fordi to af de sikre kort til 1. holdet nemlig Martin Ovesen og Frederik Hedmark ikke havde mulighed for at hjælpe deres hold til dagens kamp, da de er i henholdsvis Kasakhstan og USA.

Der spilles 3 foursomes om formiddagen og 6 singler om eftermiddagen.

De lagde ud med 3 foursomes, hvor de rutinerede drenge – Jakob Bryld Nissen og Nikolai Høgh – sikrede de første points ved at vinde 4-3 over Mads Røddik og Nicklas Møberg Nielsen. Kort efter stod det klart, at Morten Lykkeggard og Peter Baagøe Rasmussen måtte se sig slået 3-2 af Bo Pugholm og Mathias Boksa (Mollerups stærkeste foursome). Det var derfor op til de yngre drenge David Samuelsen og Nicolai Lund Sørensen at sikre Kolding en føring til frokost. De svigtede ikke og med et vundet hul 18 vandt de 1-0 over Nikolaj Grindsted Volke og Frederik Sejr.

Frokosten kunne nydes med en føring på 4-2 og drengene var fortrøstningsfulde og troede nu fuldt og fast på, at de kunne tage pladsen i Santander divisionen. Med kun en halv times frokost for 6. singlen David Samuelsen startede han ud kl. 12.45 og med 10 minutters mellemrum fulgte de andre i nævnt rækkefølge – Jakob Bryld Nissen, Peter Baagøe Rasmussen, Nicolai Lund Sørensen, Morten Lykkegaard og til sidst Nikolai Høgh.

Mollerup startede bedst ud i singlerne og tilskuere, holdleder og træner så bekymrede til mens Mollerup blev ved med at have føringen i stort set samtlige matcher. De første points i singlerne gik til Mollerup, da Jakob Bryld Nissen tabte 5-3 til en velspillende Mads Røddik. Efter det første nederlag var det som om, at de andre drenge satte tryk på speederen. Endelig begyndte det at lysne og da Morten Lykkegaard sikrede KGC de første points i singlerne med en sejr på 4-3 var det som om at det lysnede rundt omkring. De matcher, hvor vi tidligere havde været nede med 1 blev pludselig vendt til AS eller 1 up. Da David Samuelsen sænkede sit birdieout for sejren på hul 18 kunne det høres over store dele af banen. KGC var nu et mulehår fra at trække sig sejrrigt ud af oprykningsspillet med en stilling på 8-4 – der skal 10 points til en sejr, så det krævede kun én sejr ud af de sidste 3 matcher. Peter Baagøe Rasmussen havde kæmpet sig tilbage og var 2 nede med 2 igen, dvs. han kunne stadigvæk få points til KGC. Desværre holdt Mollerups Frederik Sejr (der var med til at vinde EM for hold tidligere på året) føringen hjem og kunne tage sejren på hul 18. Endnu en chance bød sig, da Nicolai Lund Sørensen også var 2 nede med 2 igen mod Nikolaj Grindsted Volke. Desværre var det også her Mollerup, der trak det længste strå og stillingen var nu 8-8.

Det endelige slag skulle altså stå imellem Nikolai Høgh og Mollerups Bo Pugholm. Høgh var 1 up med 3 huller tilbage og kunne som minimum med et vundet hul på 16 sikre KGC omspil. Han slog et smæld af et drive op kort af green og med et fantastisk indspil sikrede han sig en 2 up føring inden hul 17. Nikolai viste med sit store kendskab til Horsens golfbane (hans tidligere hjemmeklub), at han ikke havde tænkt sig at nøjes med en deler. Han slog endnu et fantastisk drive på hul 17, lige i kanten af greenen på et par-4 hul og lagde dermed maksimalt pres på Mollerup. Nikolai vinder hul 17 og vinder dermed matchen 3-1 og kunne dermed sende KGC i Santander divisionen.

Der skal lyde en KÆMPE tak til jer, der kom til Horsens og støttede op om drengene. Uden jer havde sejren ikke været den samme.

På billedet ses spillerne og de medrejsende caddies, der alle har en andel i 1. holdets oprykning. Fra venstre er det Peter Baagøe Rasmussen, David Samuelsen, Jakob Bryld Nissen, Morten Lykkegaard, Jacob Agerschou, Nikolai Høgh, Mathias Bærholm, Nicolai Lund Sørensen, Kenneth Hansen (træner) og Peter Bohlbro. Forrest står Malthe og Peter Bryld Nissen der har været med til en stor del af 1. holdets kampe og er gået hen og blevet KGC Elites to maskotter.

Også en kæmpe tak til elitens sponsorer – NTG, Tops Eurosko og Wirtgen Group – uden jeres støtte til eliten i KGC ville det ikke være muligt at opnå de resultater.

Resultatet kan ses her.

Der skal fra klubbens side lyde et kæmpe stort tillykke til drengene med sejren og vi glæder os til at følge jer i Santander divisionen i 2019.

Seneste nyheder