Uge 22 har stået i KGC Masters´ tegn med omfattende greenkeeperarbejde på banen samt en del arrangementer. Dette medførte en banelukning for almindelig tidsbestilling, og vi vil gerne starte med at takke jer medlemmer for den velvilje og opbakning I har vist os i den forgangne uge.

KGC Masters sponsored by Autocentralen er en ranglisteturnering, som vi i KGC sætter meget stor pris på, og vi er glade for at der var så mange medlemmer, der gav en hånd med i den forgangne weekend, da Danmarks bedste amatører gæstede vores bane. Igen i år havde Autocentralen sagt ja til at være hovedsponsor og uden dem kunne vi ikke levere en turnering i den klasse og med det overskud, som turneringen giver. Overskuddet skal vanen tro hjælpe KGC´s elitespillere med at nå deres drømme, men som noget nyt i år har KGC Masters-udvalget valgt, at en del af overskuddet også skal komme alle medlemmerne til gode. Hvad de skal øremærkes til, er endnu ikke besluttet, men I skal nok få nærmere information om dette, når det hele er gjort op, og det endelige regnskab er lavet.

Banen fik store roser med på vejen af de (til tider) forvænte elitespillere. Det manglede da også bare med alle de timer som Danny og hans team har lagt for at få banen til at toppe i netop den forgangne weekend. De har haft store udfordringer med den forsvindende lille mængde regn, som vorherre har tildelt Kolding i den seneste måned, men på trods af det, lykkedes det dem alligevel at levere både bløde, grønne og ikke mindst hurtige greens – lørdagens anden runde blev spillet på greens, der løb rekordhøje 13,05 på stimp-meteren. STOR TAK til vores fantastiske greenkeeper-team! Dem kan I godt være stolte af, så giv dem et klap på skulderen næste gang I ser dem herude. Det er velfortjent.

Turneringen blev i år – som noget nyt – afviklet i samarbejde med DGU, således at KGC Masters var anden afdeling af DGU Elite Tour herrer. DGU og KGC Masters-udvalget har igennem vinteren afholdt en del møder for at komme til enighed omkring de forskelligheder, der er på en ”almindelig” DGU Elite Tour turnering og KGC Masters. Det er ingen hemmelighed, at vi i KGC gør ekstra meget ud af netop denne turnering. Vi har – og har haft siden 2012, hvor den første KGC Masters blev afholdt – en ambition om, at levere den bedste ranglisteturnering, der er i Danmark. For at kunne gøre dette kræver det et hold af frivillige kræfter til bl.a. at være startere og for-caddies og lave live scoring. KÆMPE TAK til de ca. 40 frivillige, der mødte op med godt humør og gjorde deres til, at turneringen igen i år blev en succes.

Vi havde 12 KGC’ere med i weekenden, hvoraf 5 klarede cuttet. Bedste KGC’er blev den tidligere professionelle golfspiller Jakob Graver Nissen på en flot 8. plads. Frederik Hedmark var 1 slag efter og blev nr. 10. I kan se hele leaderboardet her. Turneringen blev vundet af Andreas Hillersborg Sørensen fra Roskilde med imponerende 6 slag ned til nr. 2. Andreas formåede at gå banen i kun 64 slag i både første og tredje runde (finalerunden) og kunne med en samlet score i -9 iføre sig blazeren, der blev overrakt af sidste års vinder Rasmus Højgaard.

Fra KGC´s side skal der lyde en kæmpe tak til de fire personer bag KGC Masters-udvalget (Hans Christian Overby, Jørgen Fink, Jakob Graver Nissen og Marianne Bryld Olsen). De fire har brugt utallige timer på at få denne turnering planlagt ned til mindste detalje, så alt kunne køre på skinner, da turneringen gik i gang.

I ugen op til var der to Company Days, en frivillig- og gavegiverturnering og ikke mindst KGC Masters Elite-Am, hvor virksomheder har mulighed for at købe et hold til kr. 4.000,- + moms. En Elite-Am er for jer, der ikke ved det, en holdturnering, hvor man køber 3 af de 4 pladser på holdet, og så stiller KGC Masters-udvalget med 4. manden – nemlig en elitespiller fra weekendens turnering. Det var en stor succes og både sponsorer, gæster og elitespillere havde en forrygende og varm dag. De blev heldigvis kølet ned på 8. tee (normale hul 17) med hjemmelavet is leveret af vores egen Café KGC.

Frivillig- og Gavegiverturneringen var igen i år et tilløbsstykke og ikke mindre end 87 frivillige og gavegivere stillede til start. Der var rigtig god stemning og vi er glade for at kunne sætte pris på jeres hjælp på denne måde. Næste år håber vi at se endnu flere af vores fantastiske hold af frivillige og samt gavegivere, der var med til at gøre det muligt at søge om momsrefusion igen for 2017. I vil høre mere om momsrefusionen, når vi nærmer os tidspunktet, hvor vi finder ud af, hvor stort et beløb vi får refunderet.