Så blev 1. og 2. runde af Danmarksturneringen afviklet og der var mange sejre, men desværre også et par nederlag. Nedenfor kan I læse holdenes egne beretninger fra weekendens kampe. 

Vi håber, at endnu flere vil komme ud og støtte holdene d. 15. og 16. juni, hvor 3. og 4. runde afvikles. 

 

Santander divisionen, herrer

Holdet var draget nordpå allerede fredag formiddag for at forberede sig bedst muligt til weekendens matcher. Vi vidste på forhånd, at det ville blive svært med 2 udebanekampe i hhv. Aalborg og Brønderslev.

Fredag lavede vi de sidste forberedelser på banen i Aalborg, hvorefter den stod på hygge og afslapning.

Lørdag:

Efter foursomes lørdag formiddagen er stillingen 4-2 til Ålborg, så vi vidste der skulle stort spil til i eftermiddagen singler for at have en chance.

Mathias Bærholm og Nikolai Høgh starter med 2 meget sikre sejr. Herefter taber Jakob B. Nissen og Morten Lykkegaard til hhv. Hamish Brown og Rasmus Hjelm, så det hele skulle afgøres i de sidste 2 singler.

Frederik Hedmark var ude i sidste single og var komfortabelt foran og hev en sikker 4/3 sejr hjem. Alt presset var derfor på Martin Beuchert, som spillede en tæt match mod Kasper Estrup. En match der var helt lige hele vejen frem til hul 16, hvor Martin holer sit birdie putt og dermed kommer 1 up med 2 huller tilbage. Hul 17 bliver delt i par og vi er nu sikret minimum 9 point og dermed en delt match, men vi ville selvfølgelig gerne have den sidste match i hus og dermed en sejr.

Både Martin og Kasper er lidt i problemer op af hul 18 og det ender med, at Martin har et 2 meter putt for par, som han holer, og dermed vinder matchen 1-0 over Kasper Estrup og holdet vinder derfor samlet 10-8 over Aalborg.

Fantastisk start på Santander Division med 2 point på en meget svær udebane. Det skabte selvfølgelig jubel og fantastisk stemning resten af dagen.

Søndag:

Endnu en svær udebanekamp mod Brønderslev. Holdet bestod søndag af de samme 6 spillere, der havde sikret sejren lørdag i Aalborg.

Vi får en fantastisk start, spiller klogt og træffer gode beslutninger i alle 3 foursomes. Vi ligger stort pres på Brønderslev og på forni er alle 3 matcher up. Desværre bliver vi lidt overmatchet på de sidste huller.

Martin Beuchert og Morten Lykkegaard deler deres foursome.

Frederik Hedmark og Mathias Bærholm taber deres match efter at Malthe Laustsen fra Brønderslev (tidl vinder af KGC Masters) slår et fantastisk flot slag ind til 18. green. Efter lidt problemer fra tee slår Malthe den ind til lidt over 1 meter fra pinden fra 260 meter, hvilket giver dem en birdie og de vinder derfor hul 18 og Frederik og Mathias taber desværre derfor matchen.

Nikolai Høgh og Jakob B. Nissen vinder sikkert 5/4 i deres foursome.

Hvad der lignede en sikker føring blev desværre til en stilling på 3-3 ved pausen.

I singlerne bliver vi desværre overmatchet under svære betingelser. Nikolai Høgh, Morten Lykkegaard og Frederik Hedmark deler alle deres matcher. Jakob B. Nissen, Mathias Bærholm og Martin Beuchert taber deres singler.

Det endelige resultat bliver derfor et nederlag på 12-6.

Vi havde Peter Bohlbro med som reserve, som ikke kom i spil i weekenden. Peter har på sidelinjen været en fantastisk støtte for holdet og været der 100% for resten af holdet, kørt rundt og serviceret spillerne, gået caddie, etc. En fantastisk 7. mand at have på holdet, som har ydet en kæmpe teamindsats hele weekenden.

Det ender derfor med 2 points for weekenden, hvilket umiddelbart er en godkendt start, da vi vidste det ville blive 2 svære udebanekampe i første weekend. Dog havde vi nok håbet på lidt flere point efter den gode start i foursomes søndag mod Brønderslev.

Jakob B. Nissen, spiller

Damer, 1. division

I weekenden har vi på damernes 1. divisionshold sagt velkommen til Mia Bryhner, som fik sin debut søndag. Ud over Mia består holdet i år af Louise Høgh, Elisabeth Mortensen, Julie Werner, Nina Andersen og Rikke Svejgård. 

Lørdag tog vi til Sønderjyllands Golfklub. Et hold vi har mødt en del gange før og som vi kender godt. Alle pigerne spillede god golf, hvilket gav pote og sendte os hjem med en sejr på 10-2. En god dag for alle på holdet. Vi vil gerne takke Janka Andersen for at træde til og hive en sejr hjem, da vi pludselig stod og manglede en spiller til singlerne. 

Søndag tog vi til Silkeborg Ry golfklub. Vi vidste, at vi skulle have alt vores kampgejst og gode spil med til Ry for at slå dem, men det viste sig ikke at være helt nok. Pigerne gav den alt, hvad de kunne og holdt godt fast. Desværre måtte vi tage hjem med et nederlag på 3-9. 

Vi tog hjem med et smil på læben og med en aftale om at give den ekstra gas, når Silkeborg Ry kommer på besøg hos os til august. 

Pigerne viser som altid stor glæde og rigtig god holdånd, når vi har både medgang og modgang. Det er en fornøjelse at se på – en fornøjelse jeg med glæde deler med dem, der trofast kommer og bakker pigerne op.

Efter weekenden ligger holdet på 2. pladsen i puljen skarpt forfulgt af Breinholdtgård, det er det sidste hold vi mangler at møde. 

Næste gang vi stiller klar til start har vi to kampe på hjemmebane, hvor vi får besøg af Sønderjyllands og Breinholtgård. 

Cecilie Bjerregaard, holdkaptajn

Herrer, 2. division

Kolding – Breinholtgaard

  1. division startede sæsonen ud mod sidste års puljevindere i 2. division. 

Motivationen var i top – holdet var klar. Efter formiddagens foursomes var føringen 4-2, hvilket må siges at være mere end godkendt. 

I singlerne blev det til 4 sejrer og 2 nederlag. 

Dagens helt var Nicolai Lund Sørensen, som besejrede sidste års nr. 9 på Nordic League, Mathias Gladbjerg. Mathias roste efterfølgende Nicolai for godt spil. 

Kolding – Varde

Et kollektivt kollaps.

Det blev en hård dag på kontoret for alle. Der var ingen på holdet, som rigtig fandt momentum i løbet af dagen. Vi kom bagud 2-4 i foursomes, men var overbeviste om, at vi kunne vende det i eftermiddagens singler. 

Dette skete desværre ikke og taber samlet 3-15. 

4 ud af 6 singler endte dog med nederlag på 17/18 og én single endte med en deler på 18. 

Det var marginaler, som gjorde det ikke var os, som løb med sejren. 

Nu skal der arbejdes, i maskinrummet, vi skal evaluere weekendens performance og komme op med en plan for den kommende periode, så vi kan stå endnu stærkere til næste divisionsweekend. 

Stor tak til 3. holdet, som viste stor holdånd ved at komme ud og gå caddies i singlerne. 

Alle hold i 2. division har tabt 1 og vundet 1, så puljen er helt åben. 

Daniel Sivertsen, stand-in holdkaptajn

Herrer, 3. division

Den første divisions weekend er vel afviklet for 3. holdet på hjemmebane. En meget kold weekend i maj mdr. hvor søndagskampen blev udsat en halv time.

Lørdag tabte alle 3 singler desværre, men resultatet blev reddet af de 2 foursomes med Mathias Haysen/Jesper Havelund og Anders Paulsen/ Kasper Svejgård, som begge vinder og vi kommer i mål med uafgjort.

Søndag spiller Sebastian Søndergaard/Mathias Haysen uafgjort med en spændende match, der bliver afgjort på hul 18 og Paulsen/Svejgård vinder atter. En flot debut af Kasper Svejgård. 2 af singlerne taber, Jeppe Klitgaard Kristiansen desværre med en spændende match på hul 17. Laurids vinder sin match på hul 12 og dermed vinder vi samlet 6,5/5,5.

En meget god holdånd har kendetegnet stemningen på holdet. I er alle positive, bakker hinanden op og har god adfærd på banen. I et blevet “mit” hold og jeg glæder mig til de kommende divisionsweekender. Med de rosende ord, ved I også alle hvad I skal træne videre på.

Mette Pilgaard, holdleder

Herrer Kval-rækken

Lørdag. Kgc vs Horsens 

Nærmest uanset hvilken opgave jeg sætter spillerne på, så løser de den. Uanset hvem vi hiver ind, så hæver de deres niveau. 

De formår gang på gang, at vise at hcp blot er et ligegyldigt tal. 

Jeg er både stolt og ikke mindst beæret over, at kunne stå i spidsen for et hold som jer. Tak!

Nåh! Nok roser herfra. Det var trods alt kun første spilledag. Der er lang vej i mål. 

Anders Hertel-Jørgensen går ud og deler sin single og lader El Capitán vide, at skulle der igen blive brug for assistance så er han klar. Tak herfra. 

Lørdagens 2. single Hr Frank Lund kan der simpelhen ikke skrives nok roser om. Vores grand old man. Vores steady guy. Han er første mand på holdkortet hver gang, og han skuffer ALDRIG. Han knuser i dag modstanderen og vinder mod en på papiret langt bedre modstander. 

Hr Michael Pedersen viser vanvittig styrke i dag. Hans start på sæsonen vidner om, at det bliver hans år, men at gå ud og dele mod hcp 1,5 er jo en præstation af de helt store. Sikker på at Michael tænker at den burde han have vundet. Vidner om stort mod og tro på egne evner. Stærkt. 

Den 1. foursome med Hr Christian Støvlbæk Garbenfeldt og El Capitán bliver tabt på 17. Det er vist også det mest positive der er at skrive om det. At nå til 17 med det spil taler ikke et tydeligt sprog om hvor skidt det var. Der skal rebootes og selvransages til i morgen. 

Den 2. foursome og holdkortets sikreste kort viser at El Capitán kan stole på sammensætningen Michael Chamizo og Viktor Stinger Olesen. De cruiser den hjem og vinder på 16. Der er klart genvalg til i morgen. Så Viktor Stinger Olesen er sendt hjem med formaninger om ikke at dukke op på Tordenskjolds hjemmeside fra i nat.

Samlet sejr på 7-5 og starten mod 5 division er sat igang. 

Søndag Kgc vs Haderslev

Søndagens match imod Haderslev blev en sand magtdemonstration. 

Fair nok, så blev en fodfejl skyld i, at vi kunne starte med 2 vundne singler uden kamp. (Om nogen så havde de to vindere brug for den optur).

Haderslev sender forkert rækkefølge ud i 2 matcher. 

Først ude søndag var Hr Frank Lund. En mand jeg kan sætte ud imod hvem som helst, og aldrig skal jeg være i tvivl om udfaldet. Han bider sig fast og knuser langsomt enhver modstand. 

Golfens svar på klamydia. 

Anden singlen blev spillet af Hr Christian Støvlbæk Garbenfeldt. Selv om den var vundet på forhånd, går han stadig ud og tager tingene seriøst. Kommer lidt løst fra start og lige som matchen er ved at sive ud imellem hans fingre så spænder han op. Vinder 13./14./15./16./17. og deler 18. for at dele matchen. Svært for El Capitán at være utilfreds med hans præstation søndag. 

Første singlen blev en opgave for El Capitán – opgaven blev at komme på tavlen. Endnu en match der desværre var givet på forhånd. Vinder dog og kommer på tavlen. 

Den 1. foursome ude er Hr Klaus Raabjerg og Hr Michael Pedersen. En konstellation vi før har haft succes med. De 2 lader ingen tvivl tilbage. De får en opgave og udfører den. Dejligt at have Raabjerg tilbage på holdet. 

Den 2. foursome…….don’t change a winning team. Hr Michael Chamizo og Stinger Dick Olesen er en maskine. På lige dele barnagtig charme og talent. Vi takker Viktor Stinger Olesen for hjælpen. Han leverer 6 point. Kæmpe ubeskrevet talent. 

En knusende sejr 12-0. Helt sikkert et resultat der skaber uro i puljen. 

En kæmpe ros skal lyde til chef greenkeeper Danny Skytte og hans team for at sætte banen op i turnerings mode. En fornøjelse at se banen stå så skarp. 

Et stor tak ligeledes til Ole Vincentsen og Christian Sørensen for at lede slagets gang med kyndig hånd. 

Nu ser vi frem mod de næste 2 opgaver. Henholdsvis Birkemose og Horsens ude. 

Til næste gang så husk: 

Den som stopper med at blive bedre, 
han ophører med at være god!

El Capitán aka Morten Valentin

Senior, 1. division

Lørdag den 4.5 spillede vi på vor dejlige hjemmebane mod oprykkerne fra Sct. Knud ( Nyborg )

Holdet bestod at følgende spillere: Lis Thomsen, Marianne Nielsen, Jens Munk, Martin Hald, Finn Andersen, Mogens G. Nielsen og Jørgen Kjer.

Flot debut til Finn Andersen fra Kellers,  som ny første single.

Spændende match i starten,  men til slut vandt vi suverænt med resultatet 12-2

Søndag den 5.5 spillede vi på den vanskelige udebane i Sønderjyllands Golfklub ( Åbenrå ) mod sidste års no 3 i puljen.

Holdet bestod at følgende spillere: Margit Rahbech, Marianne Nielsen, Jens Munk, Martin Hald, Finn Andersen, Mogens G. Nielsen og Jørgen Kjer.

Debut til Margit Rahbech,  som dame single.

Spændende match på de første 13-14 huller,  men på de sidste 4-5 huller gik det kun KGCs vej, og til slut vandt vi suverænt med resultatet 12-2

En udesejr i denne størrelse er meget sjælden i golf – og til dato holdets udebanerekord.

Weekenden gav dermed 2 vigtige sejre, som betyder at vi ligger på en delt første plads sammen med ærkerivalerne fra Esbjerg.

Vi håber  vi kan fortsætte den gode start og vinde puljen og kvalificere os til at spille om Guld-Sølv og Bronze til KGC.

Jørgen Kjer, holdkaptajn

Superveteran, 1. division

Vi superveteraner debuterede lørdag den 4. maj i 1. division med to udekampe.

– den første mod Juelsminde med en sejr på 8-6. Vi startede kl. 8 om morgenen i 1 gr. varme, men spillede os varme, og fik sejren hjem.

– den næste mod favoritterne fra Odense, her var startidspunktet kl 10:10, og vejret flot. Her blev resultatet uafgjort 7-7, den mest spændende kamp var vores anden single, som var 3 ned og 3 at gå, men delte matchen med et birdie chip på 18. hul.

Inger Jæger, holdkaptajn

 

 

 

Seneste nyheder