Søndag den 28. Maj blev Masters-ugen skudt i gang med besøg af flere af landets bedste juniorer- og ynglingespillere. Der var så mange spillere tilmeldt turneringen, at man var nødsaget til at lave en venteliste.

 

Dagen startede ikke som man kunne have håbet på, da vi blev nødt til at stoppe spillet i 50 minutter grundet tordenvejr lige omkring os. Vi kunne holde os tørre, men ca. 5 kilometer fra golfbanen havde man både lyn og kraftigt regnvejr. Efter den korte pause blev spillet genoptaget, og vejret viste sig fra sin bedre side nogle timer herefter. Blandt drengene var en af klubbens egne juniorer med i toppen allerede fra starten. Frederik Hedmark gik første runde i 67 slag, 3 under par.

 

Da spillerne begyndte de sidste 18 blev det både med koldere temperaturer og kraftig vind. Det var svære forhold for både drenge og piger, og særligt hul 4 og 7 (normalt 13 og 16) udfordrede spillerne. De svære vejrforhold så tilsyneladende ikke ud til at påvirke de lokale koldingspillere. Mathias Bærholm, Mikkel Baagøe Rasmussen og igen Frederik Hedmark var alle rundt i 69 slag, hvilket er 1 under banens par. Anden rundes bedste score var Sebastian Søndergaard fra det vestjyske (om det skyldes, at det blæser der oftere vides ikke), men med en imponerende score i 66 slag gik han dermed dagens bedste runde.

 

Der var tæt løb mellem pigerne gennem hele dagen, og der var med 11 huller igen 6-7 spillere, der havde gode muligheder for at løbe med sejren. Det hele endte også meget tæt – endda så tæt, at der måtte omspil til at afgøre førstepladsen. Julie Resen Holm fra Silkeborg og Katrine Fausing på hjemmebane var rundt i de samme scores, 19 over par. Efter at have delt første omspilshul blev det Julie fra Silkeborg der vandt pigerækken.

 

Koldingspillerne dominerede præmieoverrækkelsen. Der var 7 præmier til drengene, hvoraf 4 gik til hjemmebanespillere. Frederik Hedmark vandt i -4, mens Mathias Bærholm blev nummer 2, 5 slag efter Frederik. Derudover blev Mikkel Baagøe Rasmussen og Jacob Agerschou delt nummer 5.

Hos pigerne var der 3 præmier, hvor Julie Resen Holm som tidligere skrevet tog førstepladsen. Både 2. og 3. pladsen gik til Koldingspillere, nemlig Katrine Fausing som måtte se sig slået i omspillet og 3. pladsen til Cecilie Bjerregaard.

 

Der skal herfra lyde et stort tillykke til vinderne.

 

Afsluttende skal der lyde et stort tak til turneringens sponsor, Autocentralen. Særligt omkring klubhuset var der flere biler parkeret, hvilket af flere spillere og forældre blev nævnt.

Derudover skal der lyde et stort tak til greenkeeperne for en fantastisk bane, som vakte flere spillere store problemer grundet hastighed på greens og den tætte rough. Også et tak til restauranten for en dejlig buffet – herfra en stor opfordring til, at prøve restaurantens udvalg.

 

Sidst og ikke mindst et tak til de frivillige, der har gjort arrangementet muligt. Der var både assistance i sekretariatet, ved starthullerne og ude på banen til at sikre en god rytme. Det var en stor hjælp – næste år håber vi, at der vil være endnu flere frivillige, så vi kan højne kvaliteten og oplevelsen af turneringen endnu mere.

 

Jeg håber på vegne af hele Kolding Golf Club, at mange af klubbens medlemmer vil møde op og være med til at skabe en fantastisk stemning i den kommende weekend, når nogle af de bedste spillere fra landet kommer og KGC Masters sponsored by Autocentralen skydes i gang.

 

På vegne af juniorudvalget,

 

Anders Maigaard Paulsen